avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... anulare contract vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

anulare contract vanzare-cumparare

buna ziua,ma confrunt cu o problema destul de delicata,tatal meu a fost administrator la o asociatie de proprietari fara forme legale ,acum vreo 3 ani ne-a vandut noua mie si sotului meu (fiica si ginere)apartamentul , pretul apartamentului este de 15000 ron in contract,el inainte cu o zi de vanzarea apartamentului si-a luat angajametul in scris ca va plati acea suma de bani , acel prejudiciu adus asociatiei, dar nu a fost platit nici azi,acum suntem implicati si noi in proces pentru anularea actului de vanzare-cumparare, exista varianta de al anula si de a pierde casa.
multumesc
Cel mai recent răspuns: lory34 , utilizator 12:21, 14 Mai 2012
Anularea este solicitata de catre creditor?
Daca se dovedeste in instanta ca ati participat la fraudarea creditorilor, respectiv ca ati cunoscut faptul ca tatal avea de achitat o suma de bani si ca a vandut apartamentul pentru a nu putea fi urmarit silit de catre creditori, se poate anula contractul de vanzare-cumparare.
Este indicat sa administrati probe in sensul ca sotul dv nu a cunoscut situatia tatalui si ca a participat cu o cota majora la cumpararea apartamentului, daca veniturile ii permiteau.
Solutia este sa platiti datoria catre asociatie. Este clar pentru oricine ca vanzarea s-a facut in familie, ca tatal a recunoscut datoria si si-a luat angajamentul sa o achite, ca la intocmirea contractului, fiind administrator, nu a achiatat datoria asa cum prevede legislatia, lucru ce putea fi dovedit prin adeverinta de la asociatie...
Iata ce prevede legea 230/2007:
Art. 20. -
(2) Notarii publici nu vor autentifica actele de înstrăinare fără o adeverinţă din partea sociaţiei de proprietari, care să reprezinte dovada achitării la zi a cotelor de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari, eliberată în original sub semnătura preşedintelui şi a administratorului asociaţiei de proprietari, cu precizarea numelui şi prenumelui acestora, şi cu ştampila asociaţiei de proprietari. Actele de înstrăinare încheiate cu nerespectarea acestei obligaţii sunt nule de drept.
(3) În cazul existenţei unor datorii către asociaţia de proprietari, înstrăinarea proprietăţii se poate face numai dacă se introduce în contract o clauză privitoare la preluarea datoriilor de către cumpărător


Achitati datoria ca asa este cinstit.
Ultima modificare: Vineri, 11 Mai 2012
Adriantot, moderator
este vorba de o asociatie unde nu era el locatar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate? lory34 lory34 buna dimineata,am si eu o intrebare : tatal meu a fost administrator la asociatia de proprietari a blocului unde locuiesc eu acum impreuna cu sotul meu , si ... (vezi toată discuția)
Executare acoperire prejudiciu produs lory34 lory34 tatal meu a fot administrator la o asociatie , in 2010 i-au fost luate actele la control si s-a descoperit o lipsa in gestiune de 150000ron , s-a judecat a ... (vezi toată discuția)
Rezolutiune contract vanzare-cumparare lory34 lory34 buna ziua,eu am cumparat de la parintii mei apartamentul prin act de vanzare-cumparare in anul 2009,tot in acest an dupa cumpararea apartamentului am auzit ca ... (vezi toată discuția)